Läs recensioner av albumet ”Alla dagar”

Skivan ”Alla dagar” har uppmärksammats av media och här kan du läsa några recensioner:


Väcker längtan

Recensionen är en premiumartikel men här är ett kort utdrag:

”…allra mest fastnar jag för Jeanette Alfredssons egna sånger. I synnerhet enkla bibel/bönesånger som ”Godhet och nåd”, ”Du är (halleluja)” och ”Treenighet”. Dessutom sjunger hon bättre än någonsin med en klangfylld röst full av värme. Medan somliga lovsångsplattor känns jämntjocka bjuder ”Alla dagar” på variation och egen karaktär.
Jag får god lust att fira gudstjänst med de här sångerna, vilket kanske är det ultimata betyget på en lovsångsplatta”

Recensent: Urban Thoms

Läs hela recensionen här >>


Lovsångssuccéer äntligen på svenska

Cory Asbury gick från okänd till välkänd på ett ögonblick när hans låt ”Reckless Love” började spridas – och nu är det svårt att konstatera annat än att sången blivit en av de absolut största lovsångerna på senare tid. Nu har den så vackra sången äntligen fått en svensk version!

Det är Jeanette Alfredsson som tagit sig an den svåra uppgiften att göra rättvisa av låten på svenska – men hon gör det med bravur. ”Den ofattbara kärleken” är fantastiskt stark, direkt från första lyssningen. Precis som originalet. Och texten berör på djupet, precis som originalet.

Exakt samma sak gör Jeanette när hon även översätter Elevation Worships ”O Come To The Altar” till den svenska versionen ”Kom Jesus kallar”. Även det en fantastisk lovsång som på bästa sätt omhändertagits och getts en ny version även på svenska.

Låtarna är hämtade från Jeanettes splitternya album ”Alla dagar”, hennes första på åtta år och ett album med både nyskrivet material och översättningar. En skiva du absolut inte bör missa – här finns mycket mer att hämta män bara ”Den ofattbara kärleken”.

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/3yW0Ps6zQd5vir135XciE2?si=2ncf4mUvTpCk3jj6sxvYBwa

Recensent: Mattias Backlund – Världen idags musikblogg.

Läs den fina recensionen här >>


Tidningen Junia recenserar

”Alla dagar” är första skivan från Jeanette Alfredsson på åtta år. På skivan ryms både nya, egna sånger och internationella översättningar av kända lovsånger som ”Reckless love” (Bethel, Cory Asbury)  och ”O Come to the altar” (Elevation Worship). En av de nya låtarna är ”Upphöj kung Jesus”, en åtta minuter lång hyllningslåt som verkligen berör. Den skriftar oerhört snyggt i tempo och Alfredssons röst i samklang med bakgrundskören är perfekt. ”I stormen” är ett annat mäktigt spår och är en nyskriven lovsång av Alfredsson och Johan Åsgärde, som även producerar skivan. Låten är skriven utifrån erfarenheter av att livet inte alltid är så ljust utan innehåller dagar av smärta och mörker. Detta är årets andra Davids Hjärta-produktion.

Recensent: Rebecca Unnerud

junia.se

Både avskalat och storslaget

Tredje albumet, Alla dagar, av Jeanette Alfredsson är en härlig lovsångsskiva som bjuder på främst avskalad och innerlig, men även storslagen lovsång. Hon säger själv: Med den här skivan vill jag dela med mig av sånger av skiftande karaktär. Texter för uppsträckta, utsträckta och knäppta händer.
Här ryms både översättningar som bl. a Den ofattbara kärleken (Reckless Love) och egenskrivet material. En låt som jag speciellt tilltalas av är I stormen som handlar om att lovsjunga Gud i livets svårigheter.

AV MARTIN THöREWIK

Lär recensionen här >>

Posted in Alla dagar, Musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *