Bio

Kort om Jeanette

  • Namn: Jeanette Alfredsson
  • Familj: Gift med Pär. Tre barn.
  • Bor: Född och uppvuxen i Lappland men bor sedan 2010 på en ö i Göteborgs norra skärgård. Jag älskar havet! Det är påminner lite om fjällvidderna i sin storhet.  
  • Lyssnar på: Kloka människor och musik som berör
  • Bästa film: Purpurfärgen. Jag gråter alltid vid slutscenenerna och är inte Tata Vegas röst helt underbar?
  • Kan inte vara utan: Sömn, kärlek och kaffe.
  • Favoritcitat: The platform is not your opportunity to shine, its your opportunity to serve. Through your service, you shine...” av Jad Gillies

 

 

Mer om Jeanette

Jeanette föddes i Lappland och har i stort sett sjungit hela sitt liv. Till en början var det med hopprepet i hand som hon mimande till ABBA, Elvis och Baccara. Till slut sjöng hon för alla som ville lyssna och applådera. Jeanette började att sjunga i Svenska kyrkans barnkör och därefter ungdomskör. Hon medverkade i kommunens alla sångarrangemang och 1983, 14 år gammal, vann hon sin första talangjakt och blev det året vald till årets artist i kommunen.

Genom åren har Jeanette medverkat på fler talangjakter, konserter, cafékvällar, tv-och radioprogram.Som 16-åring värvades hon som vokalist till ett rockband som sadlade om till dansband. Hon upptäckte ganska snart att detta inte var hennes grej och lämnade bandet. Jeanette blev kristen som 17-åring och det var lovsången som nådde hennes hjärta.

Som nybliven kristen blev plötsligt sången mer betydelsefull än den varit tidigare. Den fick en mening. Jeanette ville sjunga om Honom som förvandlat och upprättat hennes liv - Jesus Kristus. Under några år sjöng hon i gruppen Life singers och gjorde en turne bl a i Filippinerna och Thailand samt medverkade i ett par TV-program. 1987 fick hon förmånen att sjunga på en av de banbrytande lovsångskassetterna" Från mitt hjärta" och sjöng sången Herren Herren är Gud. Därefter blev det fler skivsinspelningar mellan åren 1989 och 2001, alla med en gemensam nämnare: att förse församlingar med lovsång och att ära Gud.

2008 gick en dröm i uppfyllelse genom att Jeanette fick spela in sin första egna skiva. Den fick titeln "För evigt". På den valde Jeanette sånger som ska fungera i Gudstjänstlivet, vare sig det gäller söndag förmiddag eller en hemgruppskväll. Många av sångerna handlar om hennes Gudsbild, att Gud räddat henne och är en verklig vän. Jeanettes önskan är att sångerna ska beröra och visa på en som kan rädda och upprätta varje människa. I och med den skivan gick ännu en dröm i uppfyllelse: att få göra en duett med en av världens bästa soul- och gospelröster: Frank Ådahl. Vilken lycka!

2011 släppte Jeanette sin andra skiva, även denna gången i lovsångsabonnemanget Davids Hjärta. Skivans titel är "God" och med den vill Jeanette förmedla Guds trofasthet och godhet även i de mörkaste dagar.

På den skivan har Jeanette sju egna sånger och fyra översättningar, bl a av Chris Tomlins Faithful och en favorit; Brian Doerksens The River. En annan favorit är en ny version av sången Amazing Grace där hon översatt en nyskriven refräng i sången.

Efter dessa skivor har Jeanette bl a varit projektledare och initiativtagare till att spela in en cd med lovsångsledare från olika kristna sammanhang. Resultatet blev cd:n Du gör allting nytt och projektet kom att kallas Sisters in worship. Alla låtar på skivan skrevs och spelades in av enbart kvinnliga musiker. Ett roligt projekt över samfunds- och genregränser.

Ett annat meningsfullt och viktigt projekt är För kärleks skull; ett samarbete med Erikshjälpen, Tidningen Dagen och David Media där artister skrivit och spelat in sånger för att samla in pengar till barn på flykt i krigets Syrien. Till detta projekt har Jeanette skrivit sången A message for the lost and least.

2019, åtta år efter senaste albumsläppet, var det dags för det tredje albumet, Alla dagar. Albumet Alla dagar innehåller 10 nya sånger på svenska och ges ut som paket 2/2019 i lovsångsabonnemanget Davids Hjärta. Fem sånger är nya, svenska översättningar av utländska lovsånger bl.a. de internationellt stora sångerna "Reckless love" (Den ofattbara kärleken) och "All hail King Jesus" (Upphöj Kung Jesus) som nu ges ut på svenska för första gången. Tre av sångerna är Alfredssons egna och två har hon skrivit tillsammans med Åsgärde. Helheten är en samling sånger som rymmer alla dagar, hela livet. Sånger som kan ackompanjera livets resa genom både glädje och sorg där Jesus får vara det fasta ankaret. Eller uttryckt på ett annat sätt av Alfredsson själv "sånger för uppsträckta, knäppta, utsträckta och inbjudande händer. Sånger för både gudstjänst och konsert"

Jeanettes längtan är att få fortsätta sjunga och att sångerna ska få beröra. Musiken har en dimension som kan nå människor på ett plan. Men det finns också en dimension där Guds kraft och kärlek kan beröra människor på ett ännu djupare plan och förvandla våra liv, menar Jeanette.